ROCKWELL 0002h PLC & Otomasyon ✓ Çözüldü

10 yıllık hatlarda SLC 500 birden bire watchdog hatası veriyor

RD Recep Duman · Fabrika Elektrik Teknikeri · 17.05.2026 · 443 görüntülenme
10 yıldır sorunsuz çalışan bir konveyör hattında SLC 500 PLC birden bire watchdog hatasıyla duruyor, ekranda 0002h kodu çıkıyor. Hata gelince PLC'yi RUN moduna almak için programı yeniden indirmek zorunda kalıyorum, kalıcı bir çözüm bulamadım. CPU kartında donanımsal bir yaşlanma mı var yoksa başka bir şey mi kaçırıyorum?
1 Cevap
GM Gökhan Mert · Fabrika Müdür Yrd. ✓ Kabul edilen çözüm
0002h kodu beklenmeyen bir donanım watchdog zaman aşımını veya ASIC resetini gösteriyor, çoğunlukla CPU kartındaki yaşlanmış bir bileşenden kaynaklanır. Önce güç kaynağındaki gerilim dalgalanmalarını ve panodaki topraklama bağlantılarını kontrol et, EMI kaynaklı reset de aynı belirtiyi verebilir. Batarya durumunu ve CPU'nun soğutmasını da gözden geçir, sıcaklık artışı ASIC'i tetikleyebilir. Kalıcı çözüm genellikle CPU modülünün değişimi oluyor; 10 yıllık bir SLC 500'de bu normal bir ömür sonu belirtisi sayılır, yedek CPU bulundurup arıza anında hızlı değişim yapmak en pratik yol.
İlgili konular
Tüm konular ROCKWELL konuları

Sor. Çöz. Paylaş.

Saha teknisyenleri ve mühendislerin gerçek arıza çözümleri. Hatanı yaz, topluluk ve uzmanlar yanıtlasın — sen de bildiğini paylaş.

19.779+HATA ÇÖZÜMÜ
271MARKA
123.737FİYAT KAYDI
İlk konular, sahada en sık yaşanan arızalardan Zeror ekibince derlenmiş örnek vakalardır.
Güvenlik uyarısı: Topluluk ve AI çözümleri referans amaçlıdır. Enerji, PLC ve makine müdahalelerinde yetkili teknik personel ve üretici talimatları esastır. Kritik uygulamalarda çözümün uzman tarafından doğrulanması önerilir.