ROCKWELL 0002h PLC & Otomasyon ✓ Çözüldü
10 yıllık hatlarda SLC 500 birden bire watchdog hatası veriyor
RD
Recep Duman
· Fabrika Elektrik Teknikeri
· 17.05.2026
· 443 görüntülenme
10 yıldır sorunsuz çalışan bir konveyör hattında SLC 500 PLC birden bire watchdog hatasıyla duruyor, ekranda 0002h kodu çıkıyor. Hata gelince PLC'yi RUN moduna almak için programı yeniden indirmek zorunda kalıyorum, kalıcı bir çözüm bulamadım. CPU kartında donanımsal bir yaşlanma mı var yoksa başka bir şey mi kaçırıyorum?
1 Cevap
GM
Gökhan Mert
· Fabrika Müdür Yrd.
✓ Kabul edilen çözüm
0002h kodu beklenmeyen bir donanım watchdog zaman aşımını veya ASIC resetini gösteriyor, çoğunlukla CPU kartındaki yaşlanmış bir bileşenden kaynaklanır. Önce güç kaynağındaki gerilim dalgalanmalarını ve panodaki topraklama bağlantılarını kontrol et, EMI kaynaklı reset de aynı belirtiyi verebilir. Batarya durumunu ve CPU'nun soğutmasını da gözden geçir, sıcaklık artışı ASIC'i tetikleyebilir. Kalıcı çözüm genellikle CPU modülünün değişimi oluyor; 10 yıllık bir SLC 500'de bu normal bir ömür sonu belirtisi sayılır, yedek CPU bulundurup arıza anında hızlı değişim yapmak en pratik yol.
İlgili konular
- ROCKWELL ControlLogix'te firmware güncellemesi yarıda kaldı, OK ledi kırmızıda
- ROCKWELL Elektrik kesintisinde bataryayı değiştirince PLC programı silindi
- ROCKWELL Bir sürücünün fişini çekince tüm Modbus ağı haberleşmeyi kaybediyor
- SIEMENS TIA Portal S7-1200 GO ONLINE olmuyor — ping var, bağlantı yok
- DANFOSS Yeni FC302 taktım, LCP ile parametre kopyaladım — şimdi W34 Fieldbus Fault
- OMRON CX-Programmer CP1E yi görmüyor: "selected port does not exist"