MITSUBISHI FR-D700 · E.OC1 Servo & Sürücü ✓ Çözüldü

FR-D720 kalkışta E.OC1 tripliyor — motor 50Hz ama sürücü 60Hz mi ayarlı?

CY Cem Y. · Otomasyon Teknikeri · 21.06.2026 · 1351 görüntülenme
Arkadaşlar 3.7 kW FR-D720, konveyör uygulaması. Start verir vermez E.OC1 (hızlanmada aşırı akım) atıyor. Motoru boşta denedim yine aynı. Kablo kısa devre yok. Sürücü yeni, kutudan çıktı takıldı. Parametrelerde ne kontrol etmeliyim?
2 Cevap
GS Gökhan S. · Otomasyon Mühendisi ✓ Kabul edilen çözüm
"Kutudan çıktı takıldı" — işte sorun orada. Japon üretimi sürücülerin fabrika ayarı 60 Hz dir:\n\n1) Pr.3 (Base frequency) = 60 geliyorsa 50 yap. 50 Hz motoru 60 Hz baz frekansla sürersen V/f oranı bozulur, kalkışta aşırı akım çeker.\n2) Pr.7 (Acceleration time) fabrikada çok kısa olabilir — yüküne göre 5-10 sn yap.\n3) Pr.9 (Electronic thermal) motor etiket akımına ayarla.\n4) Hâlâ atarsa Pr.22 (Stall prevention) seviyesini kontrol et.\n\nBoşta bile atması Pr.3 şüphesini güçlendiriyor.
CY Cem Y. · Otomasyon Teknikeri
Pr.3 gerçekten 60 geliyormuş. 50 yaptım, Pr.7 yi 7 sn ye çektim — sorunsuz kalkıyor. Teşekkürler hocam.
İlgili konular
Tüm konular MITSUBISHI konuları

Sor. Çöz. Paylaş.

Saha teknisyenleri ve mühendislerin gerçek arıza çözümleri. Hatanı yaz, topluluk ve uzmanlar yanıtlasın — sen de bildiğini paylaş.

19.779+HATA ÇÖZÜMÜ
271MARKA
124.202FİYAT KAYDI
İlk konular, sahada en sık yaşanan arızalardan Zeror ekibince derlenmiş örnek vakalardır.
Güvenlik uyarısı: Topluluk ve AI çözümleri referans amaçlıdır. Enerji, PLC ve makine müdahalelerinde yetkili teknik personel ve üretici talimatları esastır. Kritik uygulamalarda çözümün uzman tarafından doğrulanması önerilir.