FANUC SRVO-230 Robot ✓ Çözüldü

Fanuc robotta SRVO-230 güvenlik zinciri hatası aralıklı geliyor

YT Yavuz Turan · Üretim Bakım Şefi · 10.08.2026 · 1615 görüntülenme
Fanuc robotumuzda SRVO-230 güvenlik zinciri hatası son haftalarda sık sık, ama hep aralıklı geliyor. Teach pendant kablosunu kontrol ettim, gözle bir hasar görmedim. Deadman switch'i mi değiştirmem gerekiyor?
1 Cevap
YE Yusuf Ergin · Bakım Mühendisi ✓ Kabul edilen çözüm
SRVO-230/231, çift kanallı acil stop güvenlik devresinde iki kanal arasında zamanlama uyuşmazlığı olduğunu gösterir. En sık neden, teach pendant üzerindeki deadman (ölü adam) şalterinin kontaklarının aşınmasıdır; kontaklar birlikte açılıp kapanmadığında kanallar arasında mikrosaniyelik fark oluşur ve güvenlik PLC'si bunu hata sayar. Deadman switch'i değiştirirken iki kanalı da eşleşen bir çift olarak değiştir, tek taraflı değişim sorunu tekrar yaratır. Ayrıca teach pendant kablosunun gerdirme (strain relief) noktasında kink veya ezilme olup olmadığını kontrol et, aralıklı hata çoğu zaman orada gizli bir kablo kopukluğundan kaynaklanır.
İlgili konular
Tüm konular FANUC konuları

Sor. Çöz. Paylaş.

Saha teknisyenleri ve mühendislerin gerçek arıza çözümleri. Hatanı yaz, topluluk ve uzmanlar yanıtlasın — sen de bildiğini paylaş.

19.779+HATA ÇÖZÜMÜ
271MARKA
121.545FİYAT KAYDI
İlk konular, sahada en sık yaşanan arızalardan Zeror ekibince derlenmiş örnek vakalardır.
Güvenlik uyarısı: Topluluk ve AI çözümleri referans amaçlıdır. Enerji, PLC ve makine müdahalelerinde yetkili teknik personel ve üretici talimatları esastır. Kritik uygulamalarda çözümün uzman tarafından doğrulanması önerilir.