FANUC SRVO-230 Robot ✓ Çözüldü
Fanuc robotta SRVO-230 güvenlik zinciri hatası aralıklı geliyor
YT
Yavuz Turan
· Üretim Bakım Şefi
· 10.08.2026
· 1615 görüntülenme
Fanuc robotumuzda SRVO-230 güvenlik zinciri hatası son haftalarda sık sık, ama hep aralıklı geliyor. Teach pendant kablosunu kontrol ettim, gözle bir hasar görmedim. Deadman switch'i mi değiştirmem gerekiyor?
1 Cevap
YE
Yusuf Ergin
· Bakım Mühendisi
✓ Kabul edilen çözüm
SRVO-230/231, çift kanallı acil stop güvenlik devresinde iki kanal arasında zamanlama uyuşmazlığı olduğunu gösterir. En sık neden, teach pendant üzerindeki deadman (ölü adam) şalterinin kontaklarının aşınmasıdır; kontaklar birlikte açılıp kapanmadığında kanallar arasında mikrosaniyelik fark oluşur ve güvenlik PLC'si bunu hata sayar. Deadman switch'i değiştirirken iki kanalı da eşleşen bir çift olarak değiştir, tek taraflı değişim sorunu tekrar yaratır. Ayrıca teach pendant kablosunun gerdirme (strain relief) noktasında kink veya ezilme olup olmadığını kontrol et, aralıklı hata çoğu zaman orada gizli bir kablo kopukluğundan kaynaklanır.
İlgili konular
- FANUC Fanuc CNC'de M19 komutuyla spindle orient hiç durmuyor, 503 alarmı veriyor
- FANUC Fanuc servo amplifikatör X ve Y ekseninde rastgele 8 no'lu alarm veriyor
- FANUC Fanuc CNC'de SV serwo alarmı titreşimden mi geliyor, kablo mu şüpheli?
- FANUC Fanuc kontrol tezgah kapatılınca eksen referansını kaybediyor, 307 alarmı çıkıyor
- FANUC Fanuc'ta enkoder bataryası bitince mutlak konum sıfırlanıyor mu, nasıl toparlarım?
- FANUC T1 modunda Fanuc robot SRVO-233 teach pendant kapalı hatası veriyor