LENZE SD2 Servo & Sürücü ✓ Çözüldü

Servoda SD2 resolver hatası çıkıyor, enkoder mi arızalı?

AK Alper Kaya · PLC Devreye Alma · 13.05.2026 · 376 görüntülenme
Lenze servo sürücüde SD2 hatası alıyorum, motor resolver kablosu X7'ye bağlı olduğu halde sürücü sürekli resolver hatası veriyor. Aynı motoru başka bir sürücüde denedim orada sorun çıkmadı, konnektör bağlantısını da defalarca kontrol ettim.
1 Cevap
İS İbrahim Sarı · Elektrik Ustabaşı ✓ Kabul edilen çözüm
SD2 hatası resolver geri besleme sinyalinin okunamadığını gösterir, en sık rastlanan sebep resolverin doğru terminal yerine yanlış bir enkoder girişine bağlanmasıdır — önce bağlantının doğru terminale yapıldığından emin olun. Resolverler mekanik olarak hassastır, motor mil ucundaki resolver rotoru gevşemiş veya hasar görmüş olabilir ve bu sinyal kaybına yol açar. Kablo ekranlamasını ve gövde topraklamasını kontrol edin, endüstriyel ortamda elektromanyetik gürültü de aynı hatayı tetikleyebilir. Sorun motoru değiştirince ortadan kalkıyorsa resolver arızası kesinleşmiş olur ve motor servise gönderilmelidir.
İlgili konular
Tüm konular LENZE konuları

Sor. Çöz. Paylaş.

Saha teknisyenleri ve mühendislerin gerçek arıza çözümleri. Hatanı yaz, topluluk ve uzmanlar yanıtlasın — sen de bildiğini paylaş.

19.779+HATA ÇÖZÜMÜ
271MARKA
121.545FİYAT KAYDI
İlk konular, sahada en sık yaşanan arızalardan Zeror ekibince derlenmiş örnek vakalardır.
Güvenlik uyarısı: Topluluk ve AI çözümleri referans amaçlıdır. Enerji, PLC ve makine müdahalelerinde yetkili teknik personel ve üretici talimatları esastır. Kritik uygulamalarda çözümün uzman tarafından doğrulanması önerilir.