WEG Servo & Sürücü ✓ Çözüldü
WEG CFW10 sürücüde IGBT değişimi sonrası çıkışta gerilim yok, alarm da yok
BG
Bora Güler
· Kontrol Sistemleri Müh.
· 23.06.2026
· 1079 görüntülenme
Konveyör hattındaki WEG CFW10 su sızıntısından zarar görmüştü, hasarlı IGBT'yi değiştirdim ve alarm ekranda kayboldu. Ama sürücü artık alarm vermeden çalışıyor gibi görünse de U, V, W çıkışlarında gerilim ölçemiyorum. Ne kaçırdım?
1 Cevap
AT
Ahmet Tunç
· Proses Mühendisi
✓ Kabul edilen çözüm
Alarmın kaybolması sadece IGBT'nin kısa devre korumasının artık tetiklenmediğini gösterir, çıkış katının tamamen sağlıklı olduğu anlamına gelmez. Sürücüyü enerjiden ayırıp en az 10 dakika bekleyin, DC bara kondansatörleri tehlikeli gerilimi uzun süre tutar, sonra güvenle ölçüm yapın. Değiştirdiğiniz IGBT modülünün gate sürücü katına doğru bağlandığını ve gate direnç/diyot devresinin su hasarından etkilenmediğini kontrol edin, komşu bileşenler görünmeden hasarlı kalabilir. Kontrol kartı ile güç katı arasındaki opto-izolasyon devresini test edin, su teması bu devreyi de sinsice bozabilir. Çıkış hâlâ ölü ise ana kart üzerindeki sürücü (driver) devrelerini tek tek kontrol edin, tek bir IGBT değişimi su hasarlı bir üründe yeterli olmayabilir.
İlgili konular
- WEG WEG CFW11 sürücüde F179 hatası fan arızasına mı işaret ediyor
- SIEMENS Micromaster 440 durma anında F0002 aşırı gerilim atıyor
- ABB ACS550 sabah ilk kalkışta F0016 Earth Fault veriyor, gün içinde sorun yok
- DANFOSS Danfoss FC302 basma fanında dururken Alarm 7 DC Over Voltage
- SCHNEIDER ATV630 frenlemede ObF (over-braking) — dec süresini uzatamıyorum
- MITSUBISHI FR-D720 kalkışta E.OC1 tripliyor — motor 50Hz ama sürücü 60Hz mi ayarlı?