WEG Servo & Sürücü ✓ Çözüldü

WEG CFW10 sürücüde IGBT değişimi sonrası çıkışta gerilim yok, alarm da yok

BG Bora Güler · Kontrol Sistemleri Müh. · 23.06.2026 · 1079 görüntülenme
Konveyör hattındaki WEG CFW10 su sızıntısından zarar görmüştü, hasarlı IGBT'yi değiştirdim ve alarm ekranda kayboldu. Ama sürücü artık alarm vermeden çalışıyor gibi görünse de U, V, W çıkışlarında gerilim ölçemiyorum. Ne kaçırdım?
1 Cevap
AT Ahmet Tunç · Proses Mühendisi ✓ Kabul edilen çözüm
Alarmın kaybolması sadece IGBT'nin kısa devre korumasının artık tetiklenmediğini gösterir, çıkış katının tamamen sağlıklı olduğu anlamına gelmez. Sürücüyü enerjiden ayırıp en az 10 dakika bekleyin, DC bara kondansatörleri tehlikeli gerilimi uzun süre tutar, sonra güvenle ölçüm yapın. Değiştirdiğiniz IGBT modülünün gate sürücü katına doğru bağlandığını ve gate direnç/diyot devresinin su hasarından etkilenmediğini kontrol edin, komşu bileşenler görünmeden hasarlı kalabilir. Kontrol kartı ile güç katı arasındaki opto-izolasyon devresini test edin, su teması bu devreyi de sinsice bozabilir. Çıkış hâlâ ölü ise ana kart üzerindeki sürücü (driver) devrelerini tek tek kontrol edin, tek bir IGBT değişimi su hasarlı bir üründe yeterli olmayabilir.
İlgili konular
Tüm konular WEG konuları

Sor. Çöz. Paylaş.

Saha teknisyenleri ve mühendislerin gerçek arıza çözümleri. Hatanı yaz, topluluk ve uzmanlar yanıtlasın — sen de bildiğini paylaş.

19.779+HATA ÇÖZÜMÜ
271MARKA
124.202FİYAT KAYDI
İlk konular, sahada en sık yaşanan arızalardan Zeror ekibince derlenmiş örnek vakalardır.
Güvenlik uyarısı: Topluluk ve AI çözümleri referans amaçlıdır. Enerji, PLC ve makine müdahalelerinde yetkili teknik personel ve üretici talimatları esastır. Kritik uygulamalarda çözümün uzman tarafından doğrulanması önerilir.