SCHNEIDER OCF Servo & Sürücü ✓ Çözüldü
Altivar sürücüde OCF hatası kalkıyor, konveyör motoru anlık tıkanınca duruyor
SK
Sinan Kaplan
· Pano Tasarımcısı
· 21.06.2026
· 813 görüntülenme
ATV61 ile sürdüğüm konveyör motorunda üretim sırasında ansızın OCF hatası düşüyor ve sürücü motoru kesiyor. Bant üzerinde herhangi bir sıkışma görmüyorum ama arıza hep aynı noktada tekrarlıyor. Rampa ayarlarına dokunmadım, fabrika değerlerinde duruyor.
1 Cevap
CŞ
Caner Şimşek
· Robot Programcısı
✓ Kabul edilen çözüm Uzman
OCF, motorun ani bir tork darbesiyle aşırı akım çekmesi anlamına gelir, yani sürücü değil mekanik taraf şüpheli. Öncelikle bandın o noktasında rulman sürtünmesi, redüktör sıkışması veya ani yük artışı olup olmadığını kontrol et. ACC (hızlanma) rampasını biraz uzatarak kalkışta çekilen anlık akımı düşür, ITH (motor termik akım) parametresinin motor etiketindeki değerle birebir eşleştiğinden emin ol. Mekanik tarafta sorun bulamazsan sürücü çıkışını ve motor sargı direncini ölçerek sürücü kaynaklı bir dengesizliği de ele.
İlgili konular
- SCHNEIDER ATV630 frenlemede ObF (over-braking) — dec süresini uzatamıyorum
- SCHNEIDER Machine Expert M241 e bağlanmıyor — firmware sonrası şifre istiyor
- SCHNEIDER ATV312'de OLF hatası sık geliyor, ITH'i etikete göre ayarladım yine de düşüyor
- SCHNEIDER Schneider HMI paneli açılışta ilerleme çubuğunda takılı kalıyor, açılmıyor
- SCHNEIDER Magelis ekranı M580 otomatla ara sıra haberleşmeyi kaybediyor, IP çakışması yok
- SCHNEIDER M221 otomatı seri Modbus hattında sık sık haberleşme hatası veriyor