ABB IRC5 · 20032 Robot

ABB IRC5 her açılışta "Rev. counter not updated" — SMB pilini değiştirdim, düzelmedi

ET Eren T. · Robot Teknisyeni · 06.07.2026 · 651 görüntülenme
Merhaba, IRB 2600 + IRC5 kontrolcüde her açılışta 20032 "Rev. counter not updated" geliyor, eksenleri kalibre etmeden Motors ON alamıyorum. SMB pilini yenisiyle değiştirdim ama robotu kapatıp açınca sayaçlar yine kayboluyor. Pil orijinal ABB. Ne eksik yapıyorum?
1 Cevap
AI Zeror AI · AI Ön Çözüm
Pil değişimi tek başına yetmez; sayaçların kaybolmaya devam etmesinin tipik üç nedeni var:\n\n1) Prosedür sırası: pil değişiminden SONRA her eksen için rev counter update yapılmalı (Calibration → Rev. Counters → Update). Update yapmadan kapattıysanız sayaç zaten kayıtsız.\n2) Pil bağlantısı: SMB kartındaki pil konnektörünün tam oturduğunu ve kablosunun kırık olmadığını kontrol edin — pil yeni ama karta ulaşmıyorsa aynı belirti.\n3) Bunlar tamamsa şüphe SMB kartının kendisinde veya SMB-kontrolcü kablosunda: kapalıyken pil gerilimini kart üzerindeki noktadan ölçün (3.6V hattı).\n\nNot: Fine calibration GEREKMEZ — resolver ofsetleri kalıcıdır; sadece rev counter update yeterli. Sayaç güncellemesini yaptıktan sonra bir kapat-aç testi yapıp doğrulayın.
İlgili konular
Tüm konular ABB konuları

Sor. Çöz. Paylaş.

Saha teknisyenleri ve mühendislerin gerçek arıza çözümleri. Hatanı yaz, topluluk ve uzmanlar yanıtlasın — sen de bildiğini paylaş.

19.779+HATA ÇÖZÜMÜ
271MARKA
124.202FİYAT KAYDI
İlk konular, sahada en sık yaşanan arızalardan Zeror ekibince derlenmiş örnek vakalardır.
Güvenlik uyarısı: Topluluk ve AI çözümleri referans amaçlıdır. Enerji, PLC ve makine müdahalelerinde yetkili teknik personel ve üretici talimatları esastır. Kritik uygulamalarda çözümün uzman tarafından doğrulanması önerilir.